Idén ismét SPINDAY MARATON a Hévízi Tófürdő medvenapozóján, 2020. szeptember 12-én! A bringabarátok nagy örömére, idén sem marad el a tavaly nagy sikerrel és hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvény. Aki volt már hasonló eseményen az tudja, hogy itt a csapatok nem csak egymással versengenek, hanem mindenki a saját maga határait is feszegeti. Mindemellett az egyik legnagyobb csapatépítő erő, összekovácsolja a csapattagokat, szinte egy szívként dobbannak a verseny előtt, alatt és után is.  Torsa Dani és Stujber Zsuzsi nevét ma már minden bringabarát ismeri Hévízen. Edzéseikkel hétről hétre több száz embert mozgatnak meg, ezen kívül pedig mindent megtesznek azért, hogy igazi közösséget hozzanak létre a városban. Jótékonysági akciókhoz csatlakoznak, baráti összejöveteleket és bulikat szerveznek és nem mellesleg a város hírnevét is öregbítik, a Spinday Maraton rendezvénnyel. Az idei kihívásokról és a megvalósításról beszélgettünk velük, az új terem megtekintése közben.

A tavalyi verseny végén készült csoportkép

KERUB: Nagy bátorság tőletek, hogy az idei helyzet ellenére belevágtatok a maraton szervezésébe. Mi inspirált benneteket?

Dani: Mivel hagyományteremtés volt a cél és tavaly indítottuk útjára a rendezvényt, nem hagyhattuk ki ezt az évet sem. Mérlegeltünk, hisz személyes okok miatt is sűrűbb lett az idei szezonunk, de úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Bízunk abban, hogy minden ki jól érezte magát és várja az újabb megmérettetést. Számunkra pedig az idei év, egy újabb kihívás a szervezésben, hiszen a körülmények nem mindennapiak. De hatalmas adrenalint és élményt nyújt mindenkinek, már a felkészülés is.

KERUB: A tavalyi verseny nagyon színvonalas sportesemény volt. Idén is erre számíthatnak a nevezők?

Zsuzsi: Mindenképpen, de reméljük, hogy tudunk újdonságokkal is szolgálni. A színvonal nem lehet rosszabb, csak jobb! Tanultunk a tavalyi hibákból, ezeket javítjuk és egy kis extra design és ötlet, mindig van a tarsolyunkban.

KERUB: Hány csapatra számíttatok?

Dani: 25 csapatra limitáltuk a nevezést, az maximum 200 főt jelent. Nem célunk, hogy ennél több versenyző legyen, hisz a hangulatot így tudjuk a maximumon tartani. Illetve a helyszín is ennyit bír el kényelmesen. Hévízhez pedig ragaszkodunk, hisz ez a mi városunk, természetes, hogy itt dolgozunk, itt hozunk létre olyan sporteseményt, ami az egész országban a városunk jó hírnevét viszi.

KERUB: A szponzori támogatás idén nem lesz egyszerű kérdés. Vannak már felajánlások vagy keresitek még a lehetőségeket?

Dani: Ez az egyik legsarkalatosabb része a szervezésnek. Sajnos kevés időnk maradt és a COVID 19 miatt minden cég kénytelen költséget csökkenteni. Ezt természetesen megértjük, de ennek ellenére bízunk abban, hogy kevesebb felajánlással ugyan, de több szponzorral elérjük azt a minimum költségkeretet, ami szükséges. Természetesen várjuk a támogatók jelentkezését és ezúton is köszönjük mindazoknak, akik már a támogatásukról biztosítottak bennünket.

KERUB: Miben készültök idén másképp, ha van egyáltalán ilyen?

Zsuzsi: Nem lesz amatőr kategória, illetve a csapatok minimum létszámát 4 főre emeltük. A különdíj kategóriákat is bővítettünk, ezzel talán jobban tudjuk motiválni a jelentkezőket. Keressük például a legjobb szlogent, buzdítjuk a legidősebb korosztályt, illetve keressük a legtürkizebb csapatot is. Tavaly rengeteg nevetés és jó élmény született a versenyen, bízunk benne, hogy idén is így lesz. Várunk mindenkit szeretettel!

Nevezés és bővebb információ: http://spindayheviz.hu/