Budapesten évek óta az egyik legfelkapottabb trend a celebséfek által üzemeltetett piaci bisztrók, magyarul minőségi büfék. Amióta Hévíz Hévíz, a minőségi gasztronómia mindig is jelen volt a városban. A bisztró jellegű, minőségi büfé éllovasa pedig egyértelműen a parkolóban található FALÓ büfé.
Huszonhat éve járnak vissza ide a vendégek a bisztró élményért: minőségi alapanyagok, otthonos hangulat, házias ízek, friss, egyszerű ételek.
Ezt csütörtökön is megtapasztalhattuk, amikor is a 11 órára meghirdetett büfé nyitó rendezvényre

pillanatok alatt tömegek jelentek meg a “de vártam már, hogy kinyissatok” felkiáltással.

Nem telt el sok idő, ebédidőre megteltek az asztalok és kellemes napsütésben fogyaszthatta el mindenki, az idei első Falós lángosát. Móci a csúcsszezon tempójában sütötte a lángosokat, amiből mi is megkóstoltunk egy klasszikus sajtos-tejfölöst, közvetlen a házi babgulyás után. Ha tehetnénk a Faló bisztró ételeit mi receptre írnánk fel mindenkinek!

 

 

Kis visszatekintés

1994-ben nyílt meg első formájában a falatozó. Ekkor még a Nagyparkoló régi formájában, egy kisebb üzletben dolgozott Zsuzsa és Jani. Lángost, palacsintát, jégkrémet és főtt kukoricát árultak, már akkor is mindent kizárólag helyben, frissen készítve. 2005-ben, a Nagyparkoló átépítését követően nyerte el mai formáját a Faló Büfé és erősíti a családi vállalkozást Melinda és Móci is. Az étlapon levesek, frissen sültek, köretek, saláták is megtalálhatóak, a lángos/palacsinta kínálata mellett. Minden helyben készül, a megrendelést követően. Nincs előre kisütött és újra melegített étel, ebből a színvonalból sohasem enged a család. Nem gondolnánk, de mindössze négyen dolgoznak a büfében, ezért elengedhetetlen a munka szervezettsége az összehangoltság. Szezonális finomságokat is lehet náluk kóstolni, most éppen a medvehagymás lángos a vendégek favoritja. 

 

26 év nagy idő. Mindenféle értelemben. Hévíz egyik ikonikus helye szempontjából pedig még annál is több. Az a család, ahol generációról generációra öröklődik az elhivatottság, a minőség iránti elkötelezettség, az a család valóban oszlopos tagjai Hévíz városának és turizmusának. Ahol ennyi idő után, az évről évre visszajáró vendégek mesélik egymásnak a fürdőzés utáni lángosozás élményét, ahol kedves ismerősként köszöntik a dolgozókat a vendégek, az nem véletlen. Ez a hévízi vendéglátás esszenciája. Kitartó, elkötelezett, alázatos, szívből jövő vendéglátás eredménye. Mert mi rájöttünk a titokra…azért ilyen finom minden, mert a szívük és a város szeretete is benne van minden ételben.