Február végétől, Hévíz egy újabb különleges kezdeményezéssel kerül fel az ország térképére: egy olyan egyedülálló koncepcióval, ami a magyar családok fizikai és virtuális biztonságát erősíti. Egy összetett országos programról van szó, amit egy tősgyökeres hévízi, a Kerub szerkesztőség egyik alapítója, Pöltl Ákos indított el. Ákos úttörőként teret nyit és hatékony eszközöket bocsát a mai kor családjainak rendelkezésére, egy még biztonságosabb, nyugodtabb élet reményében.

 

A program célja, a családokat olyan új képességekkel felruházni, ami biztonságosabbá teheti mindennapjaikat. Legyen szó a családot fenntartó szülőkről vagy éppen az iskolás, fél életüket a neten, közösségi média platformokon töltő gyerekekről. Tematikus elméleti és gyakorlati képzések, stresszkezelés, biztonságos netezés, fizikai önvédelem, készségszintű tudás – ezek megszerzése mind a program része, aminek szakmai alapjait Angliában, az egyik legelismertebb professzionális testőrképző elvégzésével szerezte meg Ákos. Mindemellett egyedi előadások és workshopok is kifejlesztésre kerültek, az országos Egészségfejlesztési Irodák igényeihez igazítva. 

“A programmal ott tartunk, hogy egyes képzéseink elindulnak február végén, a közösségi médiában való védekezés szakmai alapjait pedig elkezdjük tavasszal lefektetni. Ebből várhatóan őszre áll össze egy teljes képzési rendszer, aminek megalapozásában 2 budapesti általános iskola mellett, a hévízi általános iskola felsős tanulói is rendesen kivették részüket. Ezt most itt, szeretném még egyszer megköszönni. Több, mint 2 éve dolgozom a koncepción, amiből végre 2020-ban valóság lesz. Ha körbenézünk Európában, azt hiszem a lehető legjobbkor” – mondta el Pöltl Ákos.

Természetesen az országos programmal kapcsolatban nemzetközi terjeszkedés is szóba került már, de előbb lesznek hévízi képzések, ami egyenesen következik Ákos lokálpatrióta hozzáállásából. Hévíz Ákos szívügye, ezért a hévízi fiatalok, családok kiemelt helyet kapnak a programban is. Február végére, március elejére Ákos tervei között szerepel egy bemutatkozó előadás, a program egyes elemeiről, a képzésekről. Az előadást követően, lehetőség lesz egyedi kérdésekre, személyes konzultációra is, illetve jelentkezni a meghirdetett program modulokra. Addig is folyamatosan hírt adunk az újdonságokról, bárki informálódhat a www.poltlakos.com weboldalon vagy kövessétek Ákost a közösségi oldalánItt olvashatjátok a szakmai cikkeket, illetve nyomon követhetitek a média megjelenéseket. 

Biztonságban otthon, biztonságban Hévízen!