Egy hónappal az I. SPINDAY Maraton után, Torsa Danival és Stujber Zsuzsival beszélgettünk az esemény tapasztalatairól, visszhangjáról. Egy sportesemény megszervezése és zökkenőmentes lebonyolítása sosem egyszerű. Mi itt a KERUB szerkesztőségben ezt nagyon jól tudjuk, hiszen mindketten számtalan nagy rendezvényt szerveztünk eddigi karrierútunk során.  Zsuzsi és Dani mindenre gondoltak, profi szervezőket megszégyenítő munkával álltak elő, rögtön a legelső nagyrendezvényükön.

KERUB: Hogy értékelitek a rendezvényt összeségében?

Torsa Dani: Bátran kijelenthetjük, hogy az I. SPINDAY Maraton nagyon jól sikerült. Mindenki teljesen elégedett volt. Többen már ott a helyszínen odajöttek hozzánk, hogy gratuláljanak a szervezéshez, a lebonyolításhoz. Utólag is sok dicséretet kaptunk a zene, a dekoráció és a szolgáltatások minőségét illetően. Nekem az volt a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, jó buli legyen. Ez meg is valósult, úgyhogy teljesen elégedett vagyok.

 

KERUB: A helyezések hogy alakultak?

Torsa Dani: Három kategóriából, kettőt a mi csapataink nyertek. Amire azért számítottam, hiszen mindenki nagyon komolyan vette a felkészülést. Fontos visszajelzés számomra az is, hogy nem volt túl nagy különbség a megtett kilométerekben. Meglehetősen szoros volt a küzdelem, sikerült nagyjából azonos képességű csapatokat versenyeztetnünk. Senkiben nem volt kudarc érzet, hiszen ezt a 8 órát végigtekerni önmagában is komoly teljesítmény. Mrázik Orsi fotói és Asperján Levi videója nagyon jól visszaadják a hangulatot, köszönjük a munkájukat és hogy megörökítették a napot.

KERUB: Egyedi serlegekkel készültetek. Mesélnétek róla?

Torsa Dani: Egyedi serlegünket Zsuzsi tervezte és találta ki, ahogy a dekoráció többi elemét is, Fazekas Olivér pedig segített a megvalósításban. Olivérnek nagyon hálásak vagyunk az előkészületekben nyújtott segítségért is. Próbáltuk környezettudatos és kreatív irányba vinni az egész rendezvényt, hiszen Hévíz és a Hévízi-tó is nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre, így a serlegünk is ezt tükrözi.

 

KERUB: Mi volt a nap legszebb pillanata számotokra?

Torsa Dani: Számomra azok voltak a legszebb pillanatok, mikor láttam, hogy idegen csapatok versenyzői viccelődtek egymással, segítettek egymásnak beállítani a nyeregmagasságot. Annak is nagyon örültem, mikor a tekerés utolsó fél órájában mindenki táncolt, ugrált, tapsolt, de napközben többször is rendkívül jó hangulat kerekedett. Az eredményhirdetésnél is jó volt látni a sok boldog arcot és mosolyt.

Stujber Zsuzsi: Hajnalban keltünk mikor a tó gőzölgött. Sürögtünk-forogtunk, hogy minden a helyén legyen  a kezdésig. Alig váruk, hogy érkezzenek a versenyzők. Öröm volt átélni minden egyes pillanatot, néha felálltam a színpadra és csak néztem, hogy ki hogyan adja át magát a verseny hangulatának.

 

KERUB: Hogyan tovább? Mik a jövőbeni tervek?

Torsa Dani: Így elsőre tényleg meglepően jól jött ki minden, de azért van hova fejlődnünk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jövőre még jobb legyen minden és még többen legyünk. Mert jövőre is lesz SPINDAY!

Aki kedvet kapott a mozgásformához, bármikor csatlakozhat Daniékhoz, gyerekeket is szeretettel várnak: