A politika kétségkívül életünk része, még ha kevesebbet is foglalkozunk vele itt a Kerubon. Az önkormányzati választások viszont egy rendkívül fontos esemény, hiszen itt nem az országos politkába, hanem a saját környezetünk mindennapjaiba szólhatunk bele néhány X-el. Itt Hévízen, mi Hévíziek.

A választások kapcsán a legfontosabb, hogy minden hévízi lakos menjen el szavazni!

Még az is, aki azt gondolja a többiek úgyis elmennek, nekem felesleges. Nem az, mert mindenkinek aki itt született, lakik, él Hévízen, kötelessége elmenni szavazni, mert a mi városunkról van szó.

A második legfontosabb kérdés: kire szavazzunk? Egy helyi választásnál kevésbé van szerepe a pártpolitikának, hiszen itt mindenki mindenkit ismer, de kétségkívül egyfajta ideológiát, értékrendet képvisel, hogy ki hol indul. Jobb oldali, bal oldali tömörülésben, vagy függetlenként elképzelés nélkül, tehát leginkább sehol. A közös értékrend mögé felsorakozott emberek csapatot képeznek, egységesen, együtt erősek.

Persze az értékrend és a csapat sem minden, hiszen a képviselők egyéni szakmai és emberi múltja, Hévíz városért tett erőfeszítései olyan lenyomatot képeznek, amit nem lehet egy választásra készülve pár hónap alatt megteremteni.

Indulni nem a képviselőségért magáért kell, nem a presztizsért és nem az EGO kiteljesítéséért. A képviselőség izzadságos, felelősségteljes munka Hévíz érdekében, még ha kivülről ez nem is mindig látszik. Több évtizedes cégvezetői tapasztalatból mondhatom, hogy a patrióta érzület kevés, ha nincs egy jó csapat. Egységes, jó csapat nélkül egy vállalat sem tud sikeres lenni, legyen az kisvállalkozás, vagy milliárdos nemzetközi multinacionális cég. A csapat, az értékrend, a hévízi kötődés és az egyéni szakmai képességek együtt képezik a siker zálogát.

Éppen ezért vasárnap, én személy szerint, a város jövőjére fogok szavazni, a polgármesterre és az ütőképes  hévízi képviselői csapatra.  Akik a FIDESZ-KDNP égisze alatt indulnak ugyan, de a tősgyökeres és leginkább patrióta érzületű hévíziek közül valók, akiket nemcsak én, de sokan mások is barátként, családként ismernek. it városunkban.

Akinek fontos Hévíz, azzal találkozunk vasárnap a szavazóurnáknál.

 

Pöltl Ákos

Egy tősgyökeres hévízi lakos