Pár nap és kezdetét veszi az év egyik legérdekesebb sportversenye a városban, a Hévízi tavon. A Keszthelyi-Hévízi csapatok gőzerővel készülnek, bepillantottunk az edzések kulisszái mögé.

KERUB: Hány környékbeli csapatnak lehet majd szurkolni szeptember 28-án?

Torsa Dani: 5 csapatot sikerült összeállítanunk a saját sportolóinkból. A spinracing edzéseken nyújtott teljesítményük és a fizikai adottságok domináltak. Csapatonként kijelöltünk 1-1 csapatkapitányt, aki megszervezi az edzéseken kívüli összejöveteleket. Taktikai megbeszélések, baráti találkozók egyaránt alakultak, aminek nagyon örülünk Zsuzsival. Jó látni, hogy ennyire komolyan veszik a versenyt és mindenki erején felül tesz azért, hogy a csapata jól szerepelhessen.

Két versenyző elárulta nekünk, hogyan készülnek fizikálisan és mentálisan a 8 órás maratonra. Jónás Mónika és Szatmári Zsolt, mindketten a helyi csapatokat erősítik majd.

Jónás Mónika: “A csoda maratonra egyrészről heti négyszeri edzéssel készülök, ráadásul Dani egyre keményebb és motiválóbb edzéseket tart. De ami számomra igazán fontos az a szellemi erő, hiszen ez fog tudni kitartani, és segíteni minket abban, hogy a 8. órában is rendületlenül tekerjünk tovàbb. És az öröm ereje, amiben mindennél jobban hiszek, mert már most imàdom, hogy a részese lehetek. ❤️

Szatmári Zsolt: “Elsősorban még több edzéssel, a csapatunk külön közös edzéseket tart, ahol nem csak fizikai, de a mentális felkészülésre is odafigyel, különböző légzés technikával, a fáradt izmok átmasszírozásával. Próbálunk fejben is ráhangolódni, a hosszú megterhelésre. Az étkezésnél pedig természetesen rengeteg zöldség, hal, könnyű és energiát adó ételek fogyasztásával.”

KERUB: Dani, mit javasolsz a versenyzőknek? Hogy hozhatják ki magukból a legjobb teljesítményt?

Torsa Dani: Nagyon kimerítő lesz a maraton, ezért mindenképp pihenten kell nekiindulni. Előtte egy vagy két nappal ne edzünk már teljes értékűt. Nagyon fontos, hogy fel legyenek töltve a szénhidrát raktárak és hogy az esemény napján bőségesen reggelizzünk. A verseny előtti hetekben, a megfelelő ásványi anyag és vitamin bevitelre is fordítsunk figyelmet.

KERUB: Zsuzsi, milyen fejlemények vannak a legutóbbi beszélgetésünk óta? Minden készen áll a rendezvényre?

Stujber Zsuzsi: Voltunk többször is felmérni a helyszínt, szerintem a tó legszebb részét sikerült kiválasztanunk. Kevésbé központi helyen van a Medve napozó, így olyan, mintha saját kis szigetünk lenne a tavon. Különleges gyalogút vezet oda a bejárattól, hangulatos ösvényen és egy kis fa hídon át jutnak majd el a versenyzők a biciklikhez. Bízunk benne, hogy aki messzebbről érkezik és nem járt még a Hévízi tavon, annak is nagy élmény lesz ilyen szép zöld környezetben tekerni. A természet közvetlen közelsége és szépsége átsegítheti majd a versenyzőket a holtponton is. A legutóbbi beszélgetésünk óta sikerült névadó szponzorra is szert tennünk, az OTP Bank-nak ezúton is köszönjük a támogatást. Ráadásul a hévízi fiók, egy csapatot is indít a maratonon. Újabb támogatók is a rendezvény mellé álltak a már meglévők mellé: a Gelencsér Dental, az Astoria panzió, a Komáromy pékség, a DRV és a Decsics Borház együttműködését is köszönjük. Egy pomázi és egy budapesti csapat is jelentkezett a versenyre, így összesen 21 csapatot és 134 versenyzőt várunk szeptember 28-án.