Közeledik a Spinday Hévíz 2019 Maraton időpontja, ennek  kapcsán beszélgettünk Torsa Danival és Stujber Zsuzsival, a két főszervezővel, hol tartanak az előkészítő munkálatokkal.

 

KERUB: Hogy álltok a nevezésekkel? Kik és honnan jönnek tekerni, szeptember 28-án?

Dani: Egész jól alakul a csapatok száma. Eddig Győr 3 csapattal, Komárom, Makó, Mohács, Tapolca, Balatonboglár egy csapattal, Székesfehérvár 2 csapattal, Zalaegerszeg 4 csapattal érkezik. Ez eddig összesen 14, plusz a hévíziekből is alakul 4-5 csapat. Bátran mondhatom, hogy várakozáson felüli a jelentkezések száma eddig és még nem is vagyunk az utolsó hónapban.

Zsuzsi: A szponzoraink is jelezték nevezési szándékukat, aminek külön örülünk: a Hévízi Szobakiadók Szövetsége és az OTP Bank Hévízi Fiókja is elindul a megmérettetésen. Többen szeretnék egyéniben végigtekerni a 8 órát, ehhez óriási kitartás kell, minden elismerésünk nekik előre is.

KERUB: Kik a szponzorok?  

Dani: Szerencsére számos támogató gyűlt össze a mai napig: Hévíz Város Önkormányzata,  Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, HéviPart gyantaékszerek, Korona étterem, Wine Direct borkereskedés,  Hotel Carbona, Danubius Health Spa Resort, Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz, Garai Pi-víz, Tesco Keszthely, Hévízi Szobakiadók Szövetsége, Dekor művek Hévíz, Asperján Levente – videó, Baráth Mikró. És végül, de nem utolsó sorban természetesen ti, a kiemelt média támogatónk, a Kerub.

Zsuzsi: Nagyon örülünk, hogy ennyien mellé álltak az eseményünknek, a szponzorok közreműködésével még színvonalasabbá tudjuk tenni a rendezvényt. A felsoroltakon túl, több cég visszajelzését várjuk még.

KERUB: Hány hévízi csapat lesz? Hogy készültök a versenyre?

Dani: Természetesen mi is indítunk legalább 5 csapatot a Hévíz-Keszthely spinracing aktivistáiból. Igyekszünk az edzéseket úgy összeállítani, hogy mindenki jó teljesítményt nyújtson majd a versenyen. Edzések után és külön összejövetelek során beszéljük meg a csapatok összetételét és a maraton megszervezését, a feladatok felosztását. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített/segít a szervezésben, jó látni, ahogy az emberek össze tudnak fogni egy közös cél érdekében.

KERUB: Mi az esemény teljes menetrendje? Hogy fog összeállni a verseny napja?

Zsuzsi: Az érkezés és egyben a Tófürdő nyitása is, 08:30.  A verseny kezdete 09:30. Mivel váltóban zajlik a megmérettetés, napközben folyamatosan lesz lehetőség bemelegítésre, nyújtás-hengerezésre, pihenésre, elégetett kalóriák pótlására, fürdésre a tóban, sőt masszázs is lesz. Mindeközben akik nem tekernek, tudnak nézelődni és vásárolni is egyedi SpinDay-es termékeket, amelyekhez csak a maraton ideje alatt lehet hozzájutni. Zala Miki féle eredeti Spinninges termékek és Thule kerékpáros kiegészítők is kaphatóak lesznek. A verseny vége 17:30, eredményhirdetés 18:00. A Tófürdő 19:00 órakor zár, addigra kell majd elhagyni a résztvevőknek is a helyszínt.

KERUB: Mi a helyzet akkor, ha szeptember 28-án rossz idő lesz?

Dani: Mindenképpen aznap lesz a rendezvény. Vénasszonyok nyarán mindig jó idő van Hévízen, idén miért ne lenne? De ha mégsem, arra is van már tervünk, részben fedetté tesszük a Medve napozót.

 

Daniéknak még sok nevező csapatot, a felkészülőknek pedig kitartást kívánunk a hátralévő 39 napban!

Kontakt és jelentkezés: SpinDay Hévíz