Míg a hévízi gyógyászatban elsősorban a hagyományos reumatológiai és ízületi megbetegedések kezelése, gyógyítása a fő irányvonal, egyre többször találkozunk alternatív, természetes gyógymódokkal is a régiónkban. Egy ilyen gyenesdiási hagyományteremtő rendezvényre lettünk figyelmesek az elmúlt napokban. Igazán különleges, amikor a természetes gyógymódok népszerűsítésére egy önkormányzat összefog egy erdészeti társasággal. Rövid programajánlónk következik a június utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő, első Gyenesdiási Gyógyító Napokról, a GYÖNYGY-ről.

A békességre törekvést, a test – lélek – szellem megújítását, a másik ember segítésének gondolatát felkarolva, a Léleknektár Klub összefogott Gyenesdiás Önkormányzatával valamint a Bakonyerdő Zrt.-vel, hogy a Gyenesdiási Nagymezőn és a Természet Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban 2019. június 27-30-ig életre hívja a Gyenesdiási Gyógyító Napokat, más néven a GYÖNGY rendezvényt. 

A kísérő programokkal tarkított eseményen, két helyszínen kapnak iránymutatást az érdeklődők a test, a lélek, a szellem harmóniájának megteremtéséről. Mindebben térítésmentes segítséget adnak a gyógyítók, de lesznek előadások, vezetett meditációk és mozgás bemutatók is. A családokat is megszólító programon, két helyszínen – a Nagymezőn és a Természet Házában – lesznek interaktív gyermekfoglalkozások, valamint „lélekfestők” is kiállítják képeiket.

Június 27-én csütörtökön 16:00 – 18:00 óra között, a Községházán, a véradókat várják.

Telefonon megkerestük az esemény főszervezőjét, Plótár Lászlót, a Léleknektár Klub vezetőjét, hogy meséljen nekünk a rendezvény ötletéről: “A mai rohanó világban a hagyományos orvoslás létjogosultsága mellett, egyre nagyobb igény van a természetes gyógymódokra, terápiákra. Mi ebben tudunk segíteni, hogy az emberek visszataláljanak önmagukhoz. Nagy öröm számomra, hogy közel 50 segítő jelentkezett a rendezvényre, önkéntes helytállással. Pénzt nem kérve, három napon keresztül, baráti – testvéri kezet nyújtanak minden érdeklődőnek.”

Azt is megtudtuk, hogy hagyományteremtő szándékkal hívta életre László az eseményt, melyhez ezúton is nagyon sok sikert kíván szerkesztőségünk!

Útkeresők, gyógyulni- vagy megnyugodni vágyók, keressétek fel a rendezvényt, a részletes programot itt láthatjátok: