Hévíz városa az egyedülálló gyógytava mellett mindig is kiemelkedő jelentőségű hely volt a fogászati kezelések terén, legyen szó turistákról, vagy akár a helyben és a térségben élőkről. Budapest mellett Hévíz a másik olyan város, ahol a magas szakmai színvonal, sokrétű fogászati kínálattal és a legújabb, innovatív eljárásokkal párosul. Éppen ezért ha Magyarországon valakinek fogorvosi, vagy szájsebészeti kezelésre van szüksége akkor Budapest mellett Hévíz jöhet szóba, mint minőségi alternatíva.

A turizmus mellett, ez a másik húzó iparág Hévízen. Az évek során azonban sokat változtak a fogászati eljárások a technológia fejlődésének és az újabbnál újabb műtéti eljárásoknak köszönhetően. Elindult egyfajta specializáció, amelynek során egyre élesebben elválnak például a fogorvosi és szájsebészeti beavatkozások. A szájsebészet persze nem csupán a bölcsességfogak gyors, fájdalommentes eltávolításáról szól, hanem a fogpótlások egyik legjobban fejlődő részéről az implantátumokról.
Nem mindegy, hogy fogorvos, vagy szájsebész rakja be az implantátumot, az sem mindegy milyen minőségű implantot kapunk és manapság már nem is érdemes számítógépes tervezés nélkül mindennek nekiállunk. Akciós, legjobb, személyre szabott ajánlattal mindig is tele lesz a hirdetési piac, de egy dolgot ne felejtsünk: egy jó szakember, minőségi implantokkal soha nem fog semmit 40-50-60%-al olcsóbban adni. Az implantálás művészete megér egy külön cikket (tervezünk is egy részletes anyagot a témáról) most viszont kimondottan egy implantokon alapuló, nagyon is innovatív megoldást szeretnék bemutatni, nevezetesen a teljes fogsor pótlást implantátum alapon.
Kivehető protézis helyett az All-On-4 a jelen és a jövő
Miről is van szó? Nézzük meg első körben hogy részleges, vagy akár teljes fogatlanság esetén milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre:
 • Hagyományos, kivehető műfogsor, a protézis: a legtökéletesebben készült műfogsor is idővel sajnos meglazul, csúszkálni kezd
 • Mini implantátumokkal stabilizált kivehető fogsor: stabil megoldás, megoldja a csúszkálás érzését, azonban a kivehető fogsor visszataszító gondolatát nem oldja meg
 • All-on-4 ™ technika, mely a 21. század vívmánya: fix körhíd, 4 db csontpótlás nélküli fogimplantátummal, csavarozott fogpótlással. Gyors, akár azonnali behelyezés, fájdalommentes eljárás és életre szóló garancia
A kivehető fogsor jó megoldás volt és vannak speciális esetek amikor még mindig az, de mára nyugodtan kijelenthetjük, hogy elavult, nem esztétikus és a fogászati technológiai fejlődés sokkal korszerűbb megoldásokat dolgozott már ki. Az All-on-4 ™ egy ilyen megoldás, megpróbáljuk most ezt a páciensek szemszögéből érthetően összefoglalni.
Nézzük meg részletesebben mit is jelent az All-on-4 ™?
A világhírű implantológus, Prof. Dr. Paulo Malo és a világ egyik vezető implant cége, a Nobel Biocare szabadalmaztatott protokollja, mellyel a teljes fogív rehabilitálása lehetséges csupán EGYETLEN szájsebészeti beavatkozással.
Fogívenként 4 implantátum kerül behelyezésre erre kerül egy rögzített körhíd felcsavarozásra. Csontpótló műtét nélkül. Ez az egyik különlegessége: akár kedvezőtlen csontkínálat esetén is alkalmazható. Másik fontos előny az idő: akár 24 órán belül ideiglenes, fixen rögzített fogsorral távozhat egy teljes foghiányos páciens.
Az egyik leginnovatívabb eljárás ma a fogászatban, időt és pénzt takarít meg a páciensek számára. Az implantátumok és a körhíd azonnal terhelhetők, nincs szükség átmenetileg sem kivehető műfogsorra.
Kinek van szüksége All-on-4 ™ beavatkozásra?
Annak aki…
 • nem szeretne kivehető fogsort viselni
 • nem szeretné komoly műtéti kockázatoknak kitenni magát
 • fogínysorvadása miatt fogai nem menthetőek, vagy kevés csont esetén kivehető fogsort javasoltak neki
 • Azonnali, fix fogpótlást szeretne: tehát akár 24 órán belül eljutni a teljes fogatlanságból az esztétikailag és funkciójában is teljes értékű fogakig
 • Újra élvezni szeretné a valódi fogak élményét, Hollywood-i mosoly
 • Prémium minőséget, szakértelmet és élethosszig tartó garanciát szeretne fogsorára, elérhető áron

7 ok, amiért egyre többen választják:
 • Természetes megjelenést biztosít, nem mozdul el a szájban, hozzájárulva ezzel a magabiztos megjelenéshez
 • Fedetlen a felső szájpadlás, így több íz érzése lehetővé válik
 • Stabil harapási erőt biztosít, bármilyen típusú élelmiszer bátran fogyasztható
 • Fiatalítja az arcot, mert megszünteti az orca beesettségét és visszaállítja 100%-ban a szájtartást
 • Nem kell soha kivenni
 • Nem töri fel az ínyt, nem okoz érzékenységet
 • Nincs szükség műfogsor ragasztóra

Hogyan történik az eljárás?
Egy CT felvétel készítésével és szakorvosi konzultációval kezdődik, ahol kiderül, hogy ideális választás-e a páciens számára az All-on-4 ™ eljárás. Ha igen, akkor egy előre egyeztetett időpontban a szájsebész elvégzi a 4 implantátum beültetését. Az eljárás nem fáj, helyi érzéstelenítésben történik. Ezt követően, egy ideiglenes, de fix, csavarokkal rögzített fogsor kerül behelyezésre, ami nagyon hasonlít a véglegesre. A 4 hónapos csontosodási periódust követően elkészül a személyre szabott fogsor, melyet csavarokkal rögzítenek a helyére. Amennyiben kivehető protézisa van valakinek lehetőség van ennek átalakítására és ideiglenes, rögzített fogsorként használni amíg a végleges elkészül.
Mindenképpen tartsuk szem előtt mielőtt orvost választunk:
 • Az eljárás egyedülálló technikai megoldás, keressék a Malo Clinic és a Nobel Biocare márkaneveket, nem működik más implantátum rendszerrel a szabadalom
 • Az eljárás protokolljához nem elég fogszakorvosi végzettség, mindenképp szájsebész szakorvost válasszanak. Az eljárás egy komoly és felépített folyamat, amelyet pontosan követni kell, ezért elengedhetetlen a szájsebészi tudás és tapasztalat
Az All-on-4 ™ eljárás elérhető Hévízen, a Hévíz Dental rendelőjében:
Dr. Kiss A. Alexandra szájsebész
8380 Hévíz, Széchenyi u. 9. (1. emelet)
Telefon: +36 30 280 0318‬
Weboldal és online időpontfogalás: hevizdental.com