Mindig nagy öröm számunkra különleges, egyedi perspektívából készített fotókat nézegetni Hévízről és új arcait megismerni a városnak. Ezúttal Barasits Tamás fotói apropóján adunk pár kora tavaszi kirándulási tippet is olvasóinknak.

A jó idő beköszöntével virágoznak a fák, nyílnak a virágok, lelkünknek is jól esik a tavaszi fáradtságban egy kis feltöltődés, amire egyik legjobb gyógyír a természet. Hévízen több lehetőségünk is van arra, hogy egy kicsit elvonuljunk a város zajától és a természetben keressük meg a nyugodtságot.

Bicikli út

Hévízen keresztül megy egy bicikli út, ami a sportot kedvelők számára rendkívül jó kikapcsolódás. Madárcsicsergős erdei úton tekerhetünk egészen Keszthelyig, közben pedig megcsodálhatjuk az élővilágot.  A fák árnyas utat biztosítanak a legmelegebb nyári időben is, az átszűrődő napsütés pedig a legszebb színeiben mutatja meg az utat, akár naplementekor is. 

 

 

Séta a kifolyónál

A bicikli út mellett elhaladva, tehetünk egy rövid túrát a Hévízi tó kifolyó szakaszánál. A csodás helyszín alkalmas kocogásra, horgászásra, evezésre, melegebb időben fürdőzésre vagy akár romantikus piknikezésre is. Szinte minden hévízinek kötődik szép emléke a kifolyóhoz, adjuk át ezeket az emlékeket úgy, hogy megmutatjuk párunknak, gyermekeinknek ezt a páratlan helyet. 

 

A tavat körül ölelő erdőben, a napokban még akár medvehagymát is szedhetünk, de csak óvatosan. Nemcsak a megengedett mennyiséggel kell számolni, de azzal is, hogy ne tévesszük össze semmiféle más növénnyel, hiszen az akár mérgező is lehet.

 

Egregy

Az egregyi városrész közkedvelt turistacél, de helyiként is érdemes ellátogatni ide néha, hiszen a friss levegőn testünk-lelkünk feltöltődik. Az egregyi borospincékhez fel is sétálhatunk, azonban, ha egy kis városnézést is közbeiktatnánk, egy Dottó-út megfelelő választás lehet. Egregyen ugyanakkor nemcsak a finom borokat és ételeket kóstolhatjuk meg, de a kultúrába is belekóstolhatunk, az Egregyi Múzeum kiállításain keresztül.

A víztorony

A hévízi víztorony sokunk fantáziáját mozgatta gyerekkorban, nagy kaland volt a körülötte lévő részen játszani, különböző történetek kitalálásával megidézni a régi időket.  Szívből ajánljuk az alábbi Beamesék történetet, egy kis nosztalgiázáshoz: https://www.beamesek.hu/a-hevizi-viztorony/

 

Hévíz, a télen-nyáron örökmozgó kisváros tavasszal is elvarázsolhatja az embert, hiszen a virágzó fák, a csiripelő madarak egy kis álomvilágot teremtve kiszakíthatnak minket a hétköznapok hajtásából, ezért is megéri hát egy kis sétát vagy túrát tenni a városban.

 

A csodás, egyedi fotókat Barasits Tamásnak köszönhetjük: “Kiadványszerkesztő DTP grafikusként dolgozom. Ám szakmámhoz szervesen hozzátartozik, hogy ismerjem a fotózás fortélyát. Könnyen szenvedéllyé is tud válni. Pár területen kipróbáltam már magam (táj, portré, modell, esküvő, termékfotózás). Amint szabadidőm és lehetőségem van rá, már pakolom is vállamra, autóba, avagy épp bringás táskámba a gépet és készülnek az “élmény”fotók. Így történt egy nagyobb képsorozat most itt megjelent pár fotója tekintetében is. Keszthelyi születésű vagyok, ám családommal Hévízen találtuk meg otthonunk. Megkedveltem a várost. Úgy gondoltam, direkt nem katalógusfotókat készítek róla. Nem képeslapokat, hanem gyors impressziókat, más nézőpontból, mint ahonnan szokásos lenne.” – Tamás további munkái az alábbi oldalon elérhetők: https://sites.google.com/site/barracreative/