Moldován Viktor séf, hosszú évek óta dolgozik Japánban, ahol főként magyar, japán és saját termesztésű alapanyagokra támaszkodva igyekszik megismertetni országunk gasztronómiáját. Munkáját Japánban olyannyira elismerik,  hogy a VÍZ étterme Michelin Giude to Hokkiadó kiadványba is bekerült. Az ottani lakosok körében évek óta nagy népszerűségnek örvend ez a különleges kulináris hely.

Japán északi részén, Hokkiadó szigetén, a Tokachi Hills Farmon található a VÍZ étterem, ami kifejezetten “farm restaurant”. Egyik különlegessége, hogy részben a helyben, a Tokachi Hills Farmon termesztett zöldségekkel és gyümölcsökkel dolgoznak a konyhán. Így kerülhet a vendégek elé igazi paprikás csirke, sok ezer kilométerre Magyarországtól.

Moldován Viktor, az étterem és a farm szíve-lelke, az egyszerű, mindennapi magyar ételeket nemcsak átgondolja, hanem a modern konyhatechnológia lehetőségeit kihasználva tálalja. Készítenek többek között saját sonkát, szalámit, felvágottat, főznek be gyümölcsöt, tesznek el savanyúságot. A helyi alapanyagok felhasználása még izgalmasabbá teszi az ételeket, hiszen mindennek egy kicsit más az íze, ez is egyfajta különlegességet ad a konyhájuknak.

2019. január 12-én, szombaton, Moldován Viktor séf, a Brix Bistroban tart felejthetetlen íz-élmény utazást, ahol a tradicionális magyar konyha találkozik a legátgondoltabb modern tálalással. Moldován Viktor, a magyar konyhában rejlő jövőt és lehetőséget mutatja meg minden egyes tányéron. A KERUB szerkesztősége, a legjobb szívvel ajánlja ezt a nem mindennapi programot mindenki számára.

 

Dátum: 2019.január 12. (szombat)
Érkezés: 18:00 – 20:30 között, előre egyeztetett időpontban

Helyszín: Brix Bistro – Hévíz, Rákóczi utca 16-18.

 

MOLDOVÁN VIKTOR MENÜSOR
Vendég váró falat:

  • Tepertő Krém /kenyér chips, csemege uborka zselé, friss kapor, retek/

Leves:

  • Zöldségleves daragaluskával

Főétel:

  • Tokhal Kárpáti módra, túró nudlival
  • Marhapörkölt rostélyos libamájjal, gomba dödöllével

Köretek:

  • Mangalica szalonnával sült savanyú káposzta
  • Karamellizált paszternák
  • Konfitált burgonya

Desszert:

  • Mákos vagy diós rétes

A kávéhoz:

  • Szarvasgombás managalica bonbon

 

A vacsora ára: 15.900,- Ft/fő

 

Asztalfoglalás: 

bistro@bonvital.hu

+36 83 900 125