A mai napon, délelőtt fél tízkor, a Hévízi Termelői Piac küldöttsége a Teréz Anya Szociális Intézményben járt. Az angyalváró Ünnepség keretén belül, átadták az otthon lakóinak karácsonyra készített ajándékaikat.

Benkő Lajos, a piac vezetője elmondta szerkesztőségünknek:

“Az adventi várakozáshoz és a szeretet ünnepéhez kapcsolódva a piac árusai között gyűjtést szerveztünk az idősek otthona lakóinak. A piac közössége nagy lelkesedéssel fogadta a kezdeményezést, szívesen adott mindenki ajándékot. Érdekességként megemlíteném, hogy a környéken élő külföldi árusok (oroszok, angolok) is csatlakoztak a kezdeményezéshez, aminek külön örülünk. Sikerült nagyon sok ajándékot összegyűjteni: sajtot, füstölt árukat, gyümölcsöket, süteményeket és kézműves tárgyakat. Ezzel a figyelmességgel szeretnénk Áldott és Békés Ünnepeket kívánni az itt lakóknak.”

Az ajándékok átadását követően az Intézmény lakói kedves és szívmelengető karácsonyi műsorral köszönték meg a felajánlott ajándékokat, verset szavaltak, énekeltek a piac küldöttségének.

Bali Júlia, a Teréz Anya Szociális Intézmény vezető-helyettese szerkesztőségünknek elmondta: nagyon meglepte őket a piaci árusok nemes felajánlása.

“Varga András intézmény vezető Úrral mindketten nagyon kellemesen meglepődtünk ezen a szép felajánláson. Örülünk, hogy a piaci árusoknak eszébe jutnak az itteni idősek és megörvendeztették őket szép ajándékaikkal. Nemes gesztus ez tőlük. Nagyon sokan sajnos már egyedül töltik a karácsonyt az otthonban. Nem élnek már hozzátartozóik, vagy az egészségi állapotuk nem teszi lehetővé az intézmény elhagyását. Nekik ezek az apró figyelmességek, nagyon-nagyon sokat jelentenek. Akik családban élnek, azok a hétköznapi életben ezt talán már észre sem veszik, de az itt élőknek ez a kedves odafordulás nagyon sokat jelent.”