Programajánló rovatunkban az ünnepekre hangoló eseményeket, a szerintünk legjobb rendezvényeket emeljük ki a városi kínálatból. Ezekre biztosan érdemes ellátogatni.

 

2018. december 4. (kedd)

11:00 Magyarok a Selyemúton

A Széchenyi-expedíció helytörténeti jelentősége Dunhuangban

Előadó: Bagi Judit sinológus, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár Keleti Gyűjteményének munkatársa

Helyszín: Városi Könyvtár

A Selyemút – Kínát a Földközi-tenger mellékével összekötő eurázsiai közlekedési útvonal – nem csupán kereskedelmi célokra szolgált, hanem a Nyugat és a Kelet nagy civilizációinak találkozási pontja volt.  A Magyar Tudományos Akadémia Könyvára Keleti Gyűjteményének kiállítása együttműködve a kínai Dunhuang Kutatóintézettel a történeti fotók, térképek, levelek, kéziratok, korabeli és modern kiadványok, filmek segítségével kalauzolja el a hallgatót a felfedezések helyszíneire, köztük a terület leghíresebb művészeti emlékéhez, az Ezer Buddha barlangtemplomokhoz, melynek legújabb kori felfedezésében e magyar utazók és tudósok játszottak úttörő szerepet.

 

2018. december 6. (csütörtök)

15:00 – 17:00 A MIKULÁS A PIACRA LÁTOGAT

Helyszín: Termelői Piac

A Mikulás a piacra látogat, ahol minden gyereket szaloncukorral és pár kedves szóval vár. Lehet vele selfie-e készíteni, megköszönni az ajándékot vagy kérésre akár át is adhatja a Mikulás személyesen a csomagot, a szülők által előre megírt szöveg kíséretében. Minden gyereknek itt a helye!