Közeledünk Hévíz életében talán a legfontosabb felújítási munka, nevezetesen a Széchenyi utca felújításának befejezéséhez. A tegnapi napon Papp Gábor sajtótájékoztatót tartott, ahol részletesen beszélt arról, hol tartanak jelenleg a felújítási munkálatok és mi várható az elkövetkező időszakban.

Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat:

  • Az Önkormányzat elvégezte a közművek cseréjét, a járdák és kapubejárók kialakítását. 2018.09.24-én, hétfőn, az Önkormányzat hivatalosan is átadja a munkaterületet a Magyar Közútnak.

 

  • A Széchenyi utca felújításának aszfaltozási munkálatait a Magyar Közút végzi. Ez gyakorlatilag a meglévő útfelület burkolatának eltávolítását, az aszfaltozáshoz szükséges előkészítő feladatok elvégzését, majd pedig a tényleges aszfaltozást jelenti. Leegyszerűsítve: szép sima, egyenletes, új burkolatot kap a Széchenyi utca. A Közúttal történt előzetes egyeztetések alapján az aszfaltozási munkálatok tervezett befejezési és átadási ideje, november vége.

 

  • Az aszfaltozási munkálatokkal párhuzamosan a GAMESZ is nekiáll a városban az őszi virágültetési munkálatoknak, annak érdekében, hogy mire a Széchenyi utca elkészül, teljes csapattal neki tudjanak látni a felújítás közvetlen környezetében lévő zöldfelületek kialakítási, gondozási munkálatainak. Új útburkolathoz megújult zöldfelületek dukálnak.

 

  • Az Aquamarin mögött kialakítandó autóparkoló már Október végére elkészül, így onnantól használatba vehetik a város lakói. Modern kialakításával és 60 férőhelyes kapacitásával kiváltja a Széchenyi utcában a felújítás miatt megszűnt parkolókat.

 

Papp Gábor elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a munkálatok végéhez közeledve mostantól 2 hetente tájékoztatni fogja a hévízi lakosokat a felújítás előrehaladtáról. A határidők tényleges megvalósulása érdekében a polgármester az aszfaltozási munkálatok alatt folyamatosan egyeztet a Magyar Közút munkatársaival.